Изпълни ли правителството антикризисните си мерки...

Доходите с всеки ден намаляват. Населението все повече обеднява, а правителството няма политика по доходите.

Това каза в "Здравей, България" Мика Зайкова от КТ "Подкрепа".

По думите й почти 90% от мерките са изпълнени, едно не е осъществено нещо много важно – електронното правителство, което би довело най-малкото до повишаване качеството на услугите.

Последствията от кризата не са омекотени, твърди Зайкова. Според нея мерките имат друг характер – да омекотят удара от липсата на работа.

"Ако министърът на финансите не може да въздейства пряко върху цените, то той и държавата могат да въздействат косвено, а и ДКЕВР също не е чучело", каза още тя.

Камен Колев, зам.-председател на Българската стопанска камара заяви, че ефектите от кризата са доста по-дълбоки, отколкото се очакваше.

Всички страни, освен Румъния и Гърция, излязоха от кризата и реализираха икономически растеж. За януари приходите в бюджета са с 4% по-ниски от миналия януари. Това значи, че повечето от мерките не са заработили, допълни той.

Според него, ако минималната работна заплата се вдигне с 20-30%, ще има сектори, които няма да издържат на подобно увеличение, тъй като това ще повлече нагоре целия фонд "Работна заплата".

Целия разговор гледайте на Nova Play.