Така журналистът отговори на въпрос в "Станция Нова" дали е възможно Кадафи да използва химическо оръжие в започналата война. Потенциална заплаха съществува, но да не гадаем, допълни Инджев...

Изпуска се моментът на преговорите в Либия, коментира в "Станция Нова" Стефан Софиянски, председател на Съюза на свободните демократи.
Представете си, ако имаше една делегация на ЕС, може би щеше да е бариера за военните действия. За да оцениш ситуацията обаче, трябва да се поставиш в три различни ситуации, а не само в ситуацията на Кадафи, който смята, че винаги е прав.
Иска ми се колкото се може по-бързо да приключи, допълни той. 
Според журналиста Иво Инджев от либийския лидер Муамар Кадафи може да се очаква всичко. Така Инджев отговори на въпрос дали е възможно да се използва химическо оръжие.
Потенциална заплаха съществува, но да не гадаем, допълни той.
По думите му сме свидетели сме на нещо, което е в много голям мащаб в световната политика.
Пропука се тезата, че стабилността е най-важното нещо за управлението. Когато народът в собствената ти държава се бунтува, се пропуква именно тази стабилност, коментира той.
Софиянски обобщи, че най-важното в този момент е да се намери решение за сънародниците ни в Либия, заюото те са "в окото на урагана".