Дарението е по инициативата на компанията MTG, част от която е и Нова ТВ. Парите - общо 265 хиляди лева бяха - събрани от благотворителния сезон на шоуто \"Стани богат\" миналата есен...

14 талантливи момичета и момчета, лишени от родителски грижи, получиха първите стипендии за образование в спортни училища.


Дарението е по  инициативата на компанията MTG, част от която е и Нова ТВ. Парите - общо 265 хиляди лева бяха - събрани от благотворителния сезон на шоуто \"Стани богат\" миналата есен.


Пенка Лалева е една от наградените със стипендия. Момичето живее в Дом Димчо Дебелянов в Силистра. Стипендията й връчи Тереза Маринова. Олимпийската шампионка и бъдещата надежда в джудото си поговориха за спорта и мечтите.


Мечтата на Пенка като порасне е, да стане полицай.


За да допринесат за каузата, в поредицата от специални издания на \"Стани богат\", участваха редица известни българи от политиката, музиката, театъра и спорта. Партньор в благородната инициатива е Държавната агенция за закрила на детето. Още момичета и момчета ще бъдат присъединени към инициативата на MTG за подпомагане на талантливи деца в началото на следващата есен. Стипендиите ще бъдат дългосрочни, в рамките на минимум три години.