Според специалистите с покачването на температурите непременно трябва да увеличим и количеството течности, които приемаме...
С началото на юни започнаха и летните жеги. Най-евтиният начин да се справим с тях си остава водата. Според специалистите с покачването на температурите непременно трябва да увеличим и количеството течности, които приемаме.
Централна баня. Първата асоциация на жителите на столицата, когато чуят думата вода. В това число – тази на екипа ни... И на Димитър, когото срещаме при чешмите.
Ако не сме жадни, можем да излъжем природата като приемаме повече храни, богати на нея.
В плодовете и зеленчуците, водното съдържание е до 90%. Ако се притесняваме да ги консумираме заради всички нашумели легенди за чревни бактерии, можем да заложим на месото и рибата – в тях водата е до 70%.
В маслото и маргарина пък – до 34%. Ако тази храна ни се вижда твърде тежка в летните жеги, можем да минем и на яйца – добре е да знаем, че 14% от тях са вода.
Алкохолните напитки също не са за подценяване, когато говорим за водно съдържание. Бирата съдържа 92% от живителната течност, виното – 88%, а конякът и уискито – 60% вода.