От такива снимки се печелят много пари. Най-скъпата папарашка снима е на принцеса Даяна...

Има ли истински папараци у нас и кои са първите им големи жертви разказа в \"На кафе\" журналистът Криси Патрашкова.

 

\"Това е една много високо платена професия в света. Голяма част от папараците работят на свободна практика, но има и такива, които са на щат към някоя медия\", разказа Патрашкова.

 

От такива снимки се печелят много пари. Най-скъпата папарашка снима в света е на принцеса Даяна и е продадена за 6 милиона долара. Тя бе изловена на яхтата на милиардера Доди ал Файед в момента, в който той я целува по бедрото.

 

Безпрецедентният тормоз, на който бе подложено семейството на Майкъл Джексън след неговата смърт, можеше да има трагичен край, след като папараци предизвикаха пътна катастрофа при отчаяните си опити да снимат децата на Краля на попа.

 

\"В България най-често под ударите на папараците попадат представителите на шоубизнеса. Политиците са далеч по-рядко преследвани\", разказа още Патрашкова.

 

Папараци винаги следват Димитър Бербатов, когато си е в България. Патарашка беше и първата снимка на дъщеря му Деа още в родилното, а след това фотографи са продължили да преследват колата с бебето и леля му из цяла София.

 

В края на лятото миналата година папараци за първи пък успяха да засекат в Монако Слави Трифонов с приятелката му Мартина, която е танцьорка в неговия балет.

 

Журналистът Витомир Саръиванов също стана жертва на папараци. С компрометиращи папарашки снимки на луксозни яхти се сдобиха Ахмед Доган, Сергей Станишев и Милен Велчев.

 

Още интересни папарашки история – във видеото.