Подбрахме едни от най-фрапиращите проблеми...

Нарушения в изборния процес вчера имаше в цялата страна. Подбрахме едни от най-фрапиращите проблеми, в следващия репортаж.

Редица сигнали за нарушения белязаха вчерашния изборен ден. Предизборна агитация и печатни грешки в бюлетините бяха най-честите нередности. Не липсваха обаче и необичайни сигнали. В село Ново Железаре коза-агитатор наруши правилата в изборния ден. От едната страна на животното беше изписан  номера на един от кандидатите за кмет на селото, а от другата - името на партията. Минути по-късно обаче козата беше хваната и почистена.

Снимка на прозрачна бюлетина изпрати наш зрител. От нея се вижда ясно какво е отбелязано на бюлетината, дори когато е прегъната.

В село Гугутка, Хасковско, се наложи да бъдат печатани нови бюлетини часове преди изборите, тъй като един от кандидат-кметовете липсвал. Подобен проблем бе регистриран в село Динево, но грешката беше забелязана чак след като част от хората бяха дали своя вот.

Скандал спря и изборния ден във Врачански квартал. Поради недоглеждане избирателната комисия е пропуснала да вписва единните граждански номера на гласувалите.

В Шуменска област  начинът на гласуване затрудни някои от  гражданите. Не липсваха и хора, които дори не знаеха за какво и как да гласуват.

Не липсваха обаче и гласоподаватели с чувство за хумор. Анонимен гражданин публикува вота си в социална мрежа. От снимката става ясно, че въпросният избирател е допълнил с химикал в бюлетината предпочитаната от него партия, която носи името \"Шльонск\", а вота си той е дал за Гошо от почивка, Тони Стораро и Митьо Пищова.