Новоназначеният сержант Борисов напомня на водачите, че ако не намалят скоростта, ги очаква глоба.

Жител на русенското село Борисово облече чучело в човешки ръст с дрехи на катаджия. Но не само чувството за хумор подтикнало Никола да постави полицая пред къщата си.

Хрумването да се облече плашило като катаджия не дошло спонтанно, а след дълги размишления. Никола и съседите му били принудени да защитават имотите си определено по нестандартен начин от огромните камиони, които преминават през селото с бясна скорост.

Попиляха и къщи и асфалта и всичко. Къщата на 2 - 3 места има спукано отгоре до долу, разказва самият Никола.

Ние го намерихме заедно с приятели да бърка бетон, за да подсили напукания си дом. Преди година с огромно желание го построили, но много скоро стените добили окаян вид.

С непотребна катаджийска униформа, здраво вързан за дърво пред къщата на Никола, новоназначеният сержант Борисов напомня на водачите, че ако не намалят скоростта, ги очаква глоба. Куклата наподобява 100% пътен полицай и илюзията, че край пътя дебне жив катаджия, се забелязва едва от няколко метра.

Ако шофьор не спре на легналия полицай само на метри от чучелото – изтръпва, защото си мисли, че акта му е в кърпа вързан.

Някои от жителите все още се забавляват със сержанта.

И още по темата - вижте във видеото.