Само за първите девет месеца на тази година сме употребили над 8 милиона литра повече, отколкото за същия период на миналата.

Интересът към виното у нас става все по-голям. Такива са данните от Изпълнителната агенция по лозата и виното. Само за първите девет месеца на тази година сме употребили над 8 милиона литра повече, отколкото за същия период на миналата.

Във виното е истината, във водата е здравето гласи латинска сентенция. За Таня Ваташка виното е въпрос на стил.

Тя споделя, че виното след работа я кара да се отпуска по много елегантен начин, защото това е една елегантна напитка. Независимо дали е бяло, червено или розе .
Опитвала е и чужди производства, но казва, че от българското по-хубаво няма. И можеш да споделиш всичко - романтични моменти, хубави моменти, дори любовни сълзи.

Все повече българи предпочитат  родното производство. Само за първите девет месеца  у нас производителите са продали близо 58.5 милиона литра. А зад граница сме изнесли над 34.3 милиона литра.

Независимо дали тук или в чужбина - как да познаем хубавото вино?
Когато минете през тези три  стъпки – да огледате външния вид, да усетите аромата и да почувствате вкуса - тогава може да се излезе с една обща оценка на виното- първото и основно нещо е харесва ли ми или не ми харесва, разяснява Михаил Марковски.

Оказва се, че единствено думите може да горчат, когато пием вино.

Сладост във виното  винаги има, тя цели баланс с киселинността. Сладкото и киселото във виното - трябва да са във равновесие.

Храната също трябва да подбираме внимателно. А ако на сутринта ви боли глава- не бързайте да обвинявате виното, тъй като глава боли от количеството, не от лошо вино.