Джъстин Бийбър и Бруно Марс си тръгнаха от \"Одисей арена\" с по две статуетки.

Лейди Гага е тазгодишният голям победител на музикалните награди на МТВ. На церемонията в Белфаст, ексцентричната изпълнителка получи четири отличия. Джъстин Бийбър и Бруно Марс си тръгнаха от \"Одисей арена\" с по две статуетки.
 
Лейди Гага получи награди за най-добра песен, най-добро музикално видео, за най-добра изпълнителка и най-много фенове. Тя излезе на сцената с огромна сребриста рокля и шапка във формата на сателитна чиния.


Голяма част от вниманието преди наградите беше насочено към канадската тийн-сензация Джъстин Бийбър. Той отново отрече, че е станал баща, когато е бил 16-годишен. Белфаст беше обхванат от \"Бийбърмания\", пишат местните медии. Стотици пищящи момичета лагеруваха пред хотела му в опит да зърнат своя идол. Звездата на тийнейджърите получи награда за най-добър изпълнител и най-добър поп-изпълнител.


Поп-дивата Кати Пери беше отличена за най-добро изпълнение наживо. Брайън Мей и Роджър Тейлър от Куин пък приеха статуетка за глобален принос. Еминем беше отличен за хип-хоп, а наградата за най-добро рок изпълнение беше връчена на Линкин парк.