В неофициален разговор синдикатите заявиха, че стачната им готовност остава...

Възрастта за пенсиониране да се увеличи поетапно с 4 месеца на година за всички категории труд до 2014 - та. Това е последното предложение, с което управляващите седнаха на масата за преговори със синдикатите.

Ситуацията е изключително динамична. Припомняме ви, че по време на късната среща на 30-ти ноември, депутатите предложиха поетапно намаляване на възрастта за пенсиониране с 4 месеца на година, но само за хората, които работят в трета категория труд.

След срещата на депутатите с премиера рано днес, 1-ви декември, има ново предложение за поетапно повишаване на възрастта за пенсиониране за всички категории труд. Депутатите са категорични, че днес това решение ще бъде входирано в парламента.

В неофициален разговор синдикатите заявиха, че това предложение на депутатите е несериозно и тяхната стачна готовност остава.

 

Нашият репортер Станимира Иванова следи разговорите, които започнаха още вчера след многохилядния протест пред парламента. За зрителите на Нова телевизия тя заяви, че преговорите продължават и в момента.

 

Още подробности по темата – във видеото.