Адвокат Василев бе арестуван за рекет и заплаха за убийство...

Миналата седмица станахме свидетели на пореден показен арест, който завърши с бързо освобождаване.

 

Адвокат Николай Василев бе арестуван за рекет и заплаха за убийство. Той бе задържан на 7 декември по сигнал за изнудване, подаден в ГДБОП от Кирил Киров, известен като Киро Японеца. Впоследствие обвиненията бяха сведени само до изнудване.

 

Преди месец обаче Киро Японеца нападна и преби Николай Велков в столично заведение.

 

На въпрос в \"Здравей, България\" дали Николай Василев е \"адвокатът на \"Октопода\", той заяви, че такова определение на важи за него, защото нямо нищо общо с делото срещу Алексей Петров и това било доказано. Адвокатът отрече да е имал общ бизнес с него, единствено го е консултиран по различни сделки.

 

На въпрос дали има връзка между побоя над него и делото \"Октопод\", адвокатът заяви, че има такава.

 

\"Може би нападението е направено с оглед на това делото да бъде показано, че е от мафиотски тип и да бъде изкарано, че аз се занимавам с Киро Японеца. Аз не знам какви са мотивите му да ме нападне, защото не го познавам. Той ме търси по телефона, не аз. Може би целта е била да стане скандал в това заведение и всичко да се раздуха в медиите\", на мнение е Николай Василев.

 

\"Полицейщината излиза извън рамките на нормалното в тази държава и това е опасното\", заяви адвокатът по повод начина, по който е бил арестуван в центъра на София. Именно заради това той ще сезира всички органи, включително и европейските.