От БСП и десницата скочиха срещу идеята агенцията да проверява търговски обекти...

Опозицията разкритикува остро последните действия на правителството по отношение на замразяването на цените на някои хранителни продукти. Абсурд е Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) да се занимава с ценообразуването, коментираха от БСП. Според левицата на ДАНС се вменяват функции, които излизат от обсега на основната й работа.

 
Социалистите поискаха да разберат кой ще се занимава с опасността от тероризъм в държавата, ако ДАНС се заеме с разследване на скока на цените. 
 
„Тежката артилерия в държавата се занимава с врабчета, мандри и производители на сирене”, коментира червеният лидер Сергей Станишев.
 
Ако държавата иска да се намеси на пазара на зърното, ДАНС да провери има ли държавен резерв в момента, предложи Станишев. Според бившия премиер пускането на количества от резерва може да свали цената на зърното. 
 
И от десницата определиха решението на правителството като неприемливо. От ДСБ за пореден път поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов.
 
„Ако ДАНС ще занимава с ценообразуването, КЗК да се занимава с атентата в Сарафово”, призова Петър Москов.
 
От ДСБ очакват да се повтори ситуацията както с мораториума върху цените на горивата. След тримесечното замразяване да последва скок на цените на хранителните продукти.