Йордан Недев каза, че мотивите му са неразбирателство с министерството на финансите

Изпълнителният директор на БДЖ - Йордан Недев, подаде оставка. Мотивите за решението му са лични, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство. Временно, ръководната длъжност в железниците временно ще поеме Велик Занчев, който до момента е финансов директор на холдинга.

Версията на Йордан Недев за подадената оставка обаче е малко по-различна. Причините му да напусне поста не са лични, а са свързани с липсата на разбиране с Министерството на финансите.

„Към министъра на транспорта мога да изразя само добри чувства. Третата страна – Министерството на финансите, там ни се загуби диалог през последните месец и половина”, каза Недев.  

Окончателното решение Недев е взел, след като Министерството на финансите замрази временно субсидиите на железниците и след реплики на зам.-министър Владислав Горанов в ефира на Нова ТВ преди седмица.

„Това, което аз чух и което ми се наби във главата е, че добре, че е било побутването на министерството на финансите, за да се случи дори тази минимална промяна и реформа, която се е случила до момента, което даже ме разтрепера”„ каза Недев. Той допълни, че смята, че реформата е вървяла добре и преди това и че е вярвал, че си върши работата добре до момента.

 

Йордан Недев допълни, че напуска поста с огромно чувство за несвършена работа и неудовлетворение от самия себе си.


Припомняме ви, че Йордан Недев остана на ръководния пост в железниците само година. С идването си през юли 2011 г., той трябваше да се изправи пред задължения на холдинга от над 700 милиона лева и уволнение на хиляди служители.  

 

От Районната прокуратура в София обявиха, че е образувано досъдебно производство и се разследва опитът за продажбата на Йоана. За да бъде повдигнато обвинение обаче, прокурорите трябва да докажат, че майката е дала съгласието си детето й да бъде продадено.


Подробности вижте във видеото.

 

Репортер: Яна Николова