Според премиера, когато се каже "България", всеки се сеща за кокаин...

Премиерът Бойко Борисов настоя българските моряци, които са арестувани в Испания заради превозването на 3 тона наркотик, да съдействат на полицията там и да си разкажат всичко. Корабът “Свети Николай” с 21 наши сънародници на борда беше задържан миналата седмица с три тона кокаин.

Министър-председателят се срещна с близки на задържаните, които потърсиха информация и съдействие.

Пред роднините премиера Бойко Борисов заяви, че вътрешният министър Цветан Цветанов ще отпътува още на 22-ри август за Мадрид, за да провери как върви разследването на италианската полиция. Самият факт, обаче, че за пореден път се задържа български кораб с наркотици определено притеснявал премиера.

Колкото и да съм им ядосан, ето, пращам Цветанов. То вече стана като се спомене името на България – 3 тона, 5 тона 20 тона, еми...”, коментира Бойко Борисов.

Министър-председателят беше категоричен – онези които са участвали в трафика трябва да си признаят.

“Всички да признават. Да казват – всеки, който каквото знае... сигурно са имали съмнения какво возят”, предположи Борисов.

След срещата си с премиера и министрите близките на моряците предпочетоха да не говорят засега с медиите, а след като министър Цветанов се върне от Мадрид.

 

Повече по темата - във видеото.

 

Репортер: Нели Тодорова