Червените заплашени с отнемане на лиценза за 3 години

Най-титулуваният клуб в България ЦСКА е пред фалит. Инициативният комитет "ЦСКА Възраждане" се отказа от сделката за придобиване на собствеността на ПФК ЦСКА ЕАД, съобщи БТА.


"Ситуацията в ЦСКА е трагична. Клубът е пред фалит", заяви изпълнителният директор на "ЦСКА Възраждане" Красимир Георгиев. Той добави, че в 14.30 часа днес Инициативният комитет ще даде извънредна пресконференция.


"Ще покажем много документи, с които се доказва, че клубът е фалирал и положението е повече от трагично. От "Титан" поискаха 20 млн. лева, за да продадат акциите", допълни той.


"Не може обаче да си представите колко много са задълженията. Общата сума е 80 милиона лева. Няма грешка в цифрите. Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че има реална опасност лицензът на 31-кратния първенец на България да бъде отнет.


"На всички е известно, че ЦСКА се намира под мониторинг от страна на УЕФА. През септември представители на европейската централа ще дойдат в София за одит на ЦСКА", каза Михайлов.


"При положение, че бъдат установени неизправности, спасение няма. Лицензът ще бъде отнет веднага. За какъв срок - не мога точно да ви кажа, но има вероятност това да е за една, две или три години. Надявам се всичко с ЦСКА да е наред. Да, те имат много проблеми, но дано да ги оправят. Нещата зависят от тях и от УЕФА", завърши своето изказване Боби Михайлов.