Поддръжници на синята идея обмислят създаването на съюз „Единство”

„В България в момента и лудите се обединиха, а десните се разделиха”, заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от „Синята коалиция” Мартин Димитров.

 
Като потвърждение на това свое виждане той коментира, че „до вчера Каракачанов казваше на Сидеров, че е психопат, а сега се обединяват в името на това един електорат да има представителство”.
 
Именно с подобен мотив членовете на сините Надежда Нейнски, Ваньо Шарков и самият Мартин Димитров обмислят създаването на съюз „Единство”.
 
„Няма политическа логика да не събереш десните партии в една, при положение че автентичната десница е заплашена от изчезване” категоричен бе бившият лидер на СДС.
 
Той призна, че съществува риск от това сините да не влязат в следващия парламент, ако СДС и ДСБ се явят поотделно на предстоящия вот. Това пък давало път на ГЕРБ и младото сдружение „България на гражданите” на Меглена Кунева.
 
„Притеснява ме левият завой на управляващите”, каза още Димитров. Той заяви, че вижда такава промяна в политиката на ГЕРБ най-вече заради намерението им да премахнат плоския данък и да въведат налог върху лихвите по депозитите.
 
„Данъкът върху онлайн хазарта е единственото нещо, което е намалено в Бюджет 2013”, не скри възмущението си синият депутат. 
И категорично заяви, че приоритет на правителството би трябвало да бъдат младите майки и хората, които имат дребен бизнес.
 
Целия разговор с Мартин Димитров гледайте във видеото.