Лидерът на РЗС не каза дали ще издигнат своя кандидатура за конституционен съдия

Най-подходящото наименование на коалицията ще бъде обявено до 10 дни”. Това съобщи в „Здравей, България” Яне Янев. Той допълни, че името „За ред, законност и справедливост с Марешки” е един от вариантите.

 

Според него името на бизнесмена Веселин Марешки е по-известно отколкото организацията му, която е регионална. „Моето име също е известно, но това на „Ред, законност и справедливост” е по-известно”, допълни той.

 

Лидерът на РЗС не пожела да разкрие повече подробности около твърденията му, че разполага със сигнали за корупция срещи Меглена Кунева и Даниел Вълчев. „Не е дошъл още моментът, но ми прави впечатление, че Кунева и Станишев са най-активните политици в България на тема "главен прокурор". Сигурно имат някакво притеснение”, усъмни се той.

 

По думите му, за да може Кунева толкова много да говори за Висшия съдебен съвет и за главния прокурор, значи тя се притеснява да не би правосъдието да стигне там, където не е стигало тези над 20 години. „Убеден съм, че те правят задкулисни договорки, защото действията са им изключително синхронизирани и излизат през една групировка от медии”, категоричен беше Янев. „Става въпрос за групировката около Иво Прокопиев”, поясни той и допълни, че рано или късно в България ще има истинско правосъдие и няма да я има тази безнаказаност.

 

Даниел Вълчев е болонката на Станишев за всички поръчки. Той въртеше опашката около Станишев и лижеше навсякъде и всичко”, така Янев отговори на нападките на Вълчев срещу него. Той допълни, че тези хора не са „свещени крави” на политическата сцена.

 

Относно избора на конституционен съдия Янев коментира, че този фарс, който разиграва старата десница, е жалък, но и показателен за техния манталитет и за това, което са правили. „Под достойнството ми е да коментирам”, каза Янев.

 

На въпрос ще издигнат ли за Конституционен съдия Атанас Семов, лидерът на РЗС каза, че ще изчакат да приключи всичко в СДС и "Синята коалиция" и ако видят, че тяхната безпомощност е окончателна, тогава ще покажат на българското общество, че би следвало всяка партия да има кадрови потенциал. Той допълни още, че все още не е ясно дали ще издигнат своя кандидатура за конституционен съдия.

 

За действията в дясното пространство той каза, че единственото, което трябва да се направи, е един исторически очерк, защото от 1 млн. на Орлов мост, сега старата десница е под 1 процент. „Това е диагнозата”, каза той.

 

Целия разговор гледайте във видеото.