Причините за „отличието“ са ежедневните проблеми и скандали, които разтърсват Съюза в последните дни

Емил Кабаиванов, лидер на СДС, ще получи „Златен скункс”. Зрителите ще могат да видят това в епизода на „Господари на ефира”, който ще се излъчи в четвъртък.

 

Причините за „отличието“ са повече от ясни – ежедневните проблеми и скандали, които разтърсват Съюза в последните дни. Последната вътрешна драма е изключването на тримата депутати от все по-оредяващата Парламентарна група на СДС. И това, след като единственият им Евродепутат Надежда Нейнски напусна партията по своя воля.

 

Репортерът Боби Ваклинов връчи статуетката на Кабаиванов в централата на СДС на „Раковски“ 134. Политикът обяви пред камерите, че вярва, че оттук нататък за ръководената от него партия предстои възход и сигурно присъствие в следващия Парламент

 

Припомняме, че това е третият поред „Златен скункс“ за СДС и неговите лидери и четвърти за „синята идея“ като цяло. Преди време Мартин Димитров и Пламен Юруков също бяха навестени от репортерите на „Господари на ефира“ със симпатичните статуетки. Поводът тогава беше, че за първи път от началото на прехода Синята партия не взе участие в изборите.

 

Иван Костов – най-емблематичният лидер в историята на СДС и настоящ на ДСБ, също притежава „скункс“ заради изборен провал.