От ресорното министерство ще изготвят пакет от спешни мерки

БДЖ вече е с нов шеф. Начело на Съвета на директорите застава Анелия Крушкова, която ще смени на поста досегашния председател Велик Занчев.

 

 

Държавата търси варианти за финансово оздравяване на компанията. От транспортното министерство ще изготвят пакет от спешни мерки, които да стабилизират дружеството, съобщи ресорният министър Данаил Папазов

 

За да се намери изход от тежкото финансово състояние в държавните железници, ще се търси подкрепата и на кредиторите, като се предоговорят задълженията. Министърът коментира, че състоянието на дружеството е надминало всичките му очаквания. 

 

Според него критиките в доклада на Сметната палата дори са „меки” и посочват само малка част от слабостите в системата. Въпреки тежкото състояние засега не се предвиждат съкращения в дружеството.

 

„Дотам са доведени БДЖ, че трябва да се вземат много бързи, адекватни и спешни решения. Но без решение на кредиторите, нищо не можем да направим - става дума за размяна на собственост, за дългове”, отбеляза Данаил Папазов, министър на транспорта.