През деня се очакват максимални стойности от 21 до 26 градуса

И утре, 21-ви октомври, ни очаква един много приятен и слънчев есенен ден.


Денят ще започне с мъгли и ниски облаци в котловините и край водните басейни, които до обяд ще се издигнат и разсеят. Около и след пладне над цялата страна ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи.


Утрото обаче отново ще е доста хладно с минимални показания на термометрите между 4 и 9 градуса, в някои котловини и по-ниски. През деня бързо ще се затопли и се очакват максимални стойности от 21 до 26 градуса. По-хладно ще остане само край морето, където температурите ще са около и под 20 градуса.


Планините ще предлагат отлични условия за туризъм. Ще бъде слънчево и почти тихо, а температурите дори и по най-високите върхове ще са доста над нулата. Поради това снежната покривка, която се образува през изминалите дни, бързо ще се топи.


В Европа, обширен циклон над Атлантик, носи облаци и валежи в северните и западните части на континента. Над Централна и Югоизточна Европа налягането остава високо, а времето предимно слънчево и сравнително топло. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, в южните части на Балканите и Апенините и по-високи. В същото време в Европейска Русия показанията на термометрите са вече със зимни стойности и няма да превишават 4-5 градуса. В северните части на страната вече има и трайна снежна покривка.


У нас във вторник денят отново ще започне с намалена видимост, а следобедът ще е слънчев и топъл. В сряда мъглите и ниските облаци ще са по-трайни. Източният вятър ще се усили и температурите ще се понижават. В четвъртък в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и Източна България ще бъде облачно, мъгливо и на места ще преръмява. Повече слънце ще има само в планините и югозападните райони. В петък и събота съществена промяна не се очаква и захлаждането ще продължи


Още за капризите на времето може да научите от Sinoptik.bg.