Ще има разкъсана облачност, но валежи не се очакват

Във сряда, 23-ти октомври, източният вятър ще се усили и температурите слабо ще се понижат. Времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта над северните, а следобед над западните райони, ще има разкъсана облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде до умерен от изток. 


Минималните температури ще са от 6-7 градуса, във високите западни полета до 12-13 на изток. Максималните температури ще са малко по-ниски от днес и ще бъдат от 18 до 23 градуса, в Сандански и Петрич - до 25-26 градуса.


В планините условията за туризъм остават отлични. Ще е предимно слънчево и почти тихо с незначителни заоблачавания следобед над масивите в Западна България. Температурите ще са доста по-високи от обичайните за този период от годината - максималната на 1000 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра – 8-9.


В четвъртък ще бъде предимно слънчево с повече облаци над източните райони. В петък и събота преди обед в котловините и около водните басейни ще има мъгли и ниски облаци, по-трайни по морето, където са възможни и слаби ръмежи. Максималните температури ще са около и под 20 градуса. В неделя и понеделник отново ще е предимно слънчево, но с по-краткотрайни мъгли и малко по-високи температури.


Всичко за времето може да намерите на Sinoptik.bg