Максималните температури ще са между 18 и 24 градуса

Закъснялото лято ще продължи и в четвъртък като следобед ще е с градус, два по-топло от днес. Отново ще е предимно слънчево. Само в крайните източни райони и по поречията на реките ще има слоеста облачност, която следобед ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е слаб, по морето- умерен от изток.  


Минималните температури ще са между 5 и 11 градуса, а максималните - от 18 до 24 градуса, по-ниски в местата с мъгли и ниски облаци.


Температурите на 1500 м ще са до 12, 13, а на 2000 - около 9 градуса. Условията за туризъм в по-ниските части са отлични.


Балканите и Черноморският регион и утре ще са най-слънчевата и топла част от Европа. В западната половина от континета температурите ще са високи, но ще е облачно. Силен вятър и сериозни валежи се очакват в Португалия и Западна Испания. А в Източна Европа студеното време ще омекне заради по-топли въздушни маси от океана.


В петък и събота ще има променлива облачност, но и много слънчеви часове. Сутрин в ниските места видимостта ще бъде намалена. По морето ще има повече облаци и по-ниски дневни температури.


В неделя ще е слънчево и приятно, със слаб вятър. В понеделник и вторник ще остане топло. През първия ден ще има и заоблачавания, но без валежи.


Още за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg