Коледен поздрав от Европа: „Деца, харесвайте обратните”

Лондон подгони български студенти, те протестират на „Даунинг стрийт”, пише в. „Труд” на първата си страница. Правителството на Великобритания подложи на безпрецедентен натиск стотици студенти от България и Румъния, водещ до спиране на студентските им заеми. Студентите отговориха мълниеносно с протест на „Даунинг стрийт 10”, където се намира правителството на Дейвид Камерън, смятайки, че мярката е дискриминираща.
 
БСП внесе закон зад гърба на ДПС въпреки договорката в Боровец, пише в. „Преса”. Втори проект за имотите на религиозните общности – музеи и паметници на културата, остават държавна собственост. Вчера Димитър Дъбов, Пламен Славов и Татяна Буруджиева депозираха проект за промени в Закона за вероизповеданията. Промяната вбеси ДПС, твърди „Преса”.
 
Още от печатаКоледен поздрав от Европа: „Деца, харесвайте обратните” – е водещото заглавие на в. „Репортер”. Доклад, в който е записано децата да бъдат учени на положително отношение към хомосексуални, транссексуални и хермафродити, ще гласува днес Европейският парламент.
 
„Тиливизор” и „главъ” влизат в речника. Българите смятат диалектното говорене за правилно, пише още в. „Репортер”.
 
Агенцията за подслушване се превръща в мастодонт на властта. Правителството прехвърли на ДАТО близо сто имота собственост на МВР, пише в. „Сега” на първата си страница. 
 

Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеата.