Относно новите назначения в КФН депутатът смята, че има сделка между Стоян Мавродиев и ГЕРБ

БСП безспорно пострада, тъй като има хора от лявото пространство се пренасочват към движението АБВ”, каза в „Здравей, България” Георги Кадиев, депутат от “Коалиция за България”. Той добави, че БСП трябва да помисли как да върне този електорат.

 

Кадиев обаче не препоръча изключване на тези хора от БСП. „Битката с АБВ ни отклонява от истинската битка с ГЕРБ. "Прилича малко на развод в семейството. Ако ще се развеждаме, да го направим културно”, заяви депутатът. 

 

Попитан защо не е станал част от АБВ, той отговори, че ако амбицията на Георги Първанов е да промени БСП отвън, то неговата е да промени левицата отвътре

 

Относно новите членове в Комисията за финансов надзор (КФН), които бяха избрани в петък, той каза, че тази комисия е много важна. „Случаят с Пеевки показа, че нещата трябва да се прави прозрачно. Случаят с КФН показа, че не сме си направили поуките и изводите”, каза Кадиев и добави, че в КФН има огромни проблеми. По думите му повечето хора в БСП не са подкрепили двете нови назначения в надзорния орган, а те са избрани с гласовете на ГЕРБ. „Според мен има сделка между Стоян Мавродиев и ГЕРБ”, каза той. 

 

„Не мисля, че инициативата за назначаването на тези хора, е на Бойко Борисов”, заяви Кадиев и добави, че тази извънредна точка и назначаването на тези членове води до много въпроси. „Важно е да се чуе и какво е мнението на финансовия министър”, смята левият депутат.

 

Според Кадиев, ако депутатите не приемат доклада на КФН, то би било редно председателят на надзора да бъде отстранен.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.