Днес е обявен жълт код за опасно време в Източна и Централна България

Потенциално опасно време - жълт код, за сняг, поледици, силен вятър и обилен валеж е обявен за Източна и Централна България. След като през месец февруари зимата сякаш си бе дала почивка, днес тя отново се завърна в страната.

 

В София в сутрешните часове снеговалежът бе доста интензивен и успя да натрупа и снежна покривка. По обяд преваляванията временно спряха, но по-късно се очаква отново да завали. Снежна покривка има и във Велико Търново, където в сутрешните часове също валя доста силно. Останалите места, където успя да натрупа, са Предбалкана и Горнотракийската низина. Най-много е снегът в Габрово и Трявна - до около 5-6 сантиметра.  В Източна България до момента все още няма много сняг, но пък е доста ветровито и студено.

 

Както обикновено, застудяванията през март са краткотрайни. Още утре валежите навсякъде ще спрат, а следобед и слънцето ще се покаже. Бързо ще се затопли и в края на седмицата се очакват максимални до 16-17 градуса.

 

Днес планините не предлагат добри условия за туризъм. Времето там е облачно, ветровито и студено с превалявания от сняг. Още от утре обаче обстановката ще се подобри. Естествената снежна покривка се увеличи значително и през следващите дни ще има много добри условия за зимни спортове.