Очаква ни много слънце с незначителни заоблачавания над планините и източните райони

И днес ни очаква доста приятно време, с много слънце и температури около средните за март. Само на места край река Дунав видимостта е намалена, а в останалата част от страната е ясно. През деня, както и вчера, ни очаква много слънце с незначителни заоблачавания над планините и източните райони. На изток все още ще духа до умерен северен вятър, а в останалите места ще е почти тихо.

 

Температурите към 7:30 часа са от минус 2 градуса в котловините на запад, до плюс 4 - 5 край морето. През деня се очакват максимални стойности между 11 и 16 градуса. Планините днес ще предлагат перфектни условия за туризъм и зимни спортове. Ще бъде слънчево с краткотрайни заоблачавания в следобедните часове. 

 

Ще духа слаб, по високите части умерен северен вятър, а температурите слабо ще се повишат. Максималната на 1000 метра ще е 8 - 9 градуса, а на 2000 - около нула. След снеговалежите през последните дни, новият сняг на места е около 30-40 сантиметра, а общата снежна покривка достига около метър. Лавинната опасност обаче е значителна, затова бъдете внимателни и се придвижвайте само по маркираните зимни пътеки.

 

Утре денят отново ще започне с краткотрайни мъгли край реките, а през деня ще е слънчево. Временни заоблачавания са възможно следобед над Североизточна България. Слънчево ще бъде и в събота, когато на места температурите ще достигнат около и над 20 градуса. В неделя с умерен и силен северозападен вятър ще премине студен атмосферен фронт. Облаците ще се увеличат, а слаби дъждове се очакват главно в северните и източните райони. 

 

В началото на новата седмица ще бъде ветровито особено в Дунавската равнина. Ще има променлива облачност, намаляваща и до слънчево, а дневните температури ще са от 13 до 18 градуса.