Краткотрайни заоблачавания са възможни следобед над планините и североизточните райони

В петък показанията на термометрите в някои райони ще достигнат пролетните 19 - 20 градуса.
През целия ден отново ще бъде предимно слънчево и много приятно. Краткотрайни заоблачавания са възможни следобед над планините и североизточните райони. Северният вятърът ще бъде сменен от западен и температурите ще се повишат.


Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса. През деня показанията на термометрите ще достигат стойности от 15 - 16 градуса край морето до около 20 в крайния югозапад.


Освен за разходки в паркове, денят ще предлага и идеални условия за туризъм и зимни спортове в планините. Там ще бъде предимно слънчево с малко облаци следобед. Вятърът ще бъде слаб от север, а повишението на температурите ще продължи. Максималната на 1000 метра ще е 11 - 12 градуса, а на 2000 се очакват около 3 градуса.


Вече 5-ти ден продължава издирвателната акция за изчезналия самолет летял от Куала Лумпур за Пекин. В района, където се извършва претърсване, времето бе предимно слънчево и почти тихо, и осигуряваше безпрепядствена работа на спасителните екипи. За съжаление обаче през следващите дни в тези райони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Тя ще донесе гръмотевични бури и усилване на вятъра, а евентуалните издирвателни работи ще бъдат затруднени.


За пореден път тази зима, доста тежко е положението и в североизточната част на Съединените щати. Обилни снеговалежи и силни ветрове в Илинойс, Мичиган и Охайо предизвикаха транспортен хаос и оставиха хиляди домакинства без ток.


Заради заледените пътища се получи и верижна катастрофа от над 50 автомобила, при която има и 3-ма загинали. В Чикаго тази зима се оказа най-снежната от 44 години насам. В Детройт пък това ще се окаже най-студената зима за последните 35 години, като средните температури са само 2 градуса по-високи от абсолютния рекорд в града.


У нас в събота слънчевото време ще продължи. Южният вятър ще се усили и температурите на много места ще превишат 20 градуса. В неделя с облаци и силни северозападни ветрове през страната ще премине студен атмосферен фронт. На места ще превали слаб дъжд, а температурите ще се понижат със 7 - 8 градуса.


В понеделник ще остане ветровито с променлива облачност и слаби валежи в Западна България и планините. Във вторник и сряда ще бъде по-често слънчево и ще се затопли. Западният вятър обаче ще продължи да духа, особено в Северна България.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg