Температурите ще са малко по-ниски, но ще останат високи за средата на март

Въпреки че от няколко дни температурите в страната са вече пролетни, пролетта у нас официално  ще настъпи утре в 18:57 часа. 

 

През нощта обаче, пролетното настроение за кратко ще бъде помрачено от преминаването на студен атмосферен фронт. Той ще донесе слаби дъждове в западните и северните райони на страната, които до сутринта почти навсякъде ще спрат.

 

Утре денят ще започне с повече облаци над югоизточните райони на страната, като те бързо ще намалеят до слънчево време. Около и след обяд ще има много слънце с краткотрайни заоблачавания над Северна България. Само умереният северозападен вятър ще напомня за преминалия атмосферен фронт.

 

Температурите ще са малко по-ниски от днешните, но ще останат високи за средата на март. Минималните ще са между 3 и 8 градуса. През деня показанията на термометрите ще достигат стойности от 15-16 градуса във високите западни полета, до около 20 в Тракия и крайния югозапад.

 

В планините ще има разкъсана облачност, намаляваща следобед до слънчево. В началото на деня ще бъде доста ветровито, но по-късно и вятъра ще отслабне. Ще има сравнително добри условия за туризъм и зимни спортове особено в следобедните часове. Снежната покривка по най-високите части достига 70-80 сантиметра, но опасността от лавини е значителна. Максималната температура на 1000 метра ще е 11, 12 градуса, а на 2000 малко над нулата.

 

У нас в петък, както и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. Сутрин край някои водни басейни видимостта ще бъде намалена, а край морето ще има ниски облаци, които бързо ще се разсейват. Ще духа слаб югоизточен вятър и температурите ще се повишат. Очакват се максимални до 22-23 градуса. В началото на новата седмица на места отново ще има краткотрайни мъгли и ниски облаци, а над Западна България ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Затоплянето ще продължи.