Според Тома Белев около Бяла има по-подходящи територии за развитие на туризъм

Инвестициите в туризма не се противопоставят на околната среда, ако се спазват екологичните норми. При положение, че в развития свят това става, не виждам защо в България не трябва да става”, заяви за „Здравей, България” икономистът Владимир Каролев
 
По негови думи не всичко, което е направено на Българското Черноморие е направено „не като хората”
 
„Това е един от митовете, че всичко застроено по морето е лошо. Да, има лошо застрояване, но то е предимно в комплексите и най-вече в Слънчев бряг, но например в Албена и в Златни пясъци, с изключение на северната им част, изобщо не е лошо застроено". 
 
Коментарите на икономиста идват във връзка с проекта за застрояване на местността Карадере, който предизвика общественото недоволство.
 
В сутрешния блок на Нова ТВ Владимир Каролев разбуни няколко мита, свързани с проекта:
 
„Първо, проектът не е на плажа Карадере. Проектът е до и над плажа. Има огромна разлика. Второ, инвеститорите са осем англичани. Крайните бенефициенти са ясни физически лица”, отбеляза той.
 
Екологът Тома Белев обобщи случая с Карадере така – ние нямаме друг плаж, над който да няма нито една сграда, това е последният”. Владимир Каролев обаче му опонира и заяви, че у нас е пълно с незастроени плажове.
 
„Община Бяла към настоящия момент има много добра идея за развитие. Това не е Несебър, не е Созопол. Те не са презастроили. Там има едно ограничено по брой население – около 3200 човека, има много ниска безработица, има достатъчно много работни места и в момента и има територии около самото населено място, които могат да станат за развитие на туризма по-добре, отколкото Карадере, с по-малко екологични последици и по-малко публични инвестиции”, категоричен бе Тома Белев.
 
Гостите в студиото бяха единодушни, че застрояването не е решение на проблема с боклуците и с наркоманията на Карадере.
 
Икономистът и екологът в студиото не постигнаха консенсус по темата за природа срещу парите от туристи. 
 
Дебата между тях гледайте във видеото.