Причината, по техни думи, е решение на ЦИК да спре техен предизборен клип

Боян Расате и 16 души от Българския национален съюз нахлуха със сила в сградата на парламента малко след 15.30 ч. Те се опитали да окупират една от стаите, в които заседава Централната избирателна комисия. Стигнало се е до леки сблъсъци, а причина за нахлуването е несъгласие на БНС с решение на ЦИК да спрат техен предизборен клип с участието на дете. 

 

Веднага след преодоляване на охраната на НСО, Боян Расате се обади във всички медии, за да съобщи за акцията им. 

 

За разлика от хората на Боян Расате, журналистите не успяха да преодолеят охраната и не бяха допуснати в сградата на парламента. Затова представителите на ЦИК излязоха на стълбите пред входа на парламента, за да обяснят какво се случва.

 

Вижте кадрите от нахлуването (ВИДЕО)17-те представители на БНС останаха в сградата за няколко часа, тъй като служители на реда разговаряли с тях. През цялото време Боян Расате отговаряше на телефона си. По-късно полицията изведе нахлулите активисти. 

 

По-рано Боян Расате коментира, че от комисията многократно ощетявали съюза и че от БНС настояват за равнопоставеност, защото има двоен стандарт. 

 

По-рано днес и от "Атака" направиха опит за окупация, но в друга сграда - тази на ДКЕВР, заради недоволството си от увеличението на цената на тока. Това стана по време на протест срещу предстоящото увеличение на цената на тока. В крайна сметка хората на Волен Сидеров не успяха да влязат в сградата на регулатора. 

 

Очаквайте подробности във видеото.