По думите му чужденците искат емоции и изживяване

„Как може туризмът да бъде приоритет, при положение че думата „и туризма” липсва в Министерство на икономиката и енергетиката... И докато Гърция, Турция, Македония печелят луди пари от туризма си, ние не успяваме. България има такива природни и културни дадености, че ако ги използваме правилно, щяхме да сме задминали много от съседите си”, казва репортерът на Нова телевизия Живко Константинов в интервю за vesti.bg. 

 

В международния ден на туризма, той отговоря на въпросите защо все още липсва стратегия за развитието на туризма и върху кои национални богатства трябва да акцентираме, за да превърнем страната ни в желана дестинация.

 

Според него ни трябват автенчтини и типично български неща. „Тези, които ни отличават, а не ни правят еднакви с останалите. Стига с този голф и спа, които на Запад са в изобилие. Дай на чужденеца емоция, подари му изживяване, на което може да се наслади единствено тук. Повози го на каруца, а не на лъскава кола. Настани го в селска къща, а не в кичозна, бетонна кутийка. Дай му да прекопае лозе. Покажи му как се прави кисело мляко. Да замеси една баница. Но не – ние ще му дадем измислен лукс...”, аргументира се Константинов.

 

Цялото интервю със Живко Константинов може да прочетете ТУК.