Ако още нямате планове къде да посрещнете 2015-та, е добре да побързате

 

 

Последни намаления за новогодишните празници. Ако още нямате планове къде да посрещнете 2015-та, добре е да побързате.

 

Началото на ноември е традиционно време за новогодишни резервации. Тази година се почива на 2 серии по 5 дни. Основната част от Българите, които планират отпуск за празниците, ще пътуват в страната - става въпрос за 280 хиляди души. 160 хиляди отпускари ще посрещнат 2015-та в чужбина, предимно в Гърция. Там цената на празничната почивка е 250 евро на човек - вечеря, нощувки и път.

 

В Западна Европа празникът ще ни излезе по-скъпо - 750 евро. А ако искате да се върнете от новогодишната ваканция с тен - опитайте Мавриций, но трябва да си пригответе 2500 евро.

 

Експертите предупреждават да не се бавим много-много, защото обикновено най-добрите места свършват до 20 ноември.

 

„Настаняването в България се движи в рамките на около 150 лева, но общо взето средната цена е 260-280, но стига до 3500 лева,в зависимост от хотела, продължителността и услугите, които се ползват”, коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

 

Това, оказва се, привлича и доста чужденци у нас за Нова година. Гърци в Банско, румънци по северното и турци – по южното Черноморие.  В един СПА хотел в Поморие от няколко години насам традиционно руско-българската новогодишна компания се разнообразява и с турски туристи. Нова година у нас ще посрещнат 75 000 туристи от чужбина.