Емилия Николова изживяла истински кошмар, когато Мърдок избяга от клетката си

 

Какво бихте направили, ако се изправите очи в очи с тигър на свобода? Ще потърсите помощ на горещата линия 112 или ще се опитате сами да овладеете ситуацията? 

 

Вчера Емилия Николова се разхожда в зоопарка с двете си малки деца, когато изведнъж вижда, че тигърът излиза от клетката си. Невъобразим е ужасът, който изживява младата майка, когато всички посетители напускат салона и осъзнава, че тя и децата са единствените там, на метри от тигъра. 

 

Тогава Емилия се обажда на телефон 112, но е разочарована, че вместо да й помогнат я питат дали не се шегува. От там ни обясниха, че е практика да се задават подобни въпроси, защото много хора подават фалшиви сигнали на горещия телефон. 

 

Точно това са и съветите от експертите – ако някога изпаднем в подобна ситуация, трябва да запазим самообладание, да пазим тишина и да се обадим в полицията, за да поискаме помощ. 

 

През следващите няколко дни започва подмяна на вратите в салона с големите котки в столичния зоопарк. Новите врати ще са електронни и ще се отварят само с чип. Освен това ще се назначат двама охранители в салона, които да се грижат за безопасността на посетителите. От утре започва и обучение на персонала.