Най-гледаното шоу – „Като две капки вода”, се превърна в абсолютен хит онлайн, отчитайки близо 1,5 млн. гледания във VBOX7 и NovaPlay

Нова затвърди лидерската си позиция през първия месец от старта на пролетния телевизионен сезон, утвърждавайки се като най-гледания ТВ канал в страната. Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер (Nielsen Admosphere), Нова привлича близо 23% от зрителите в активна възраст средно за целия ден, докато втората в класацията медия отчита среден дял от около 22%. Разликата сред по-младите (18-34 години) и в градовете е още по-значителна. През есента на 2014 г. Нова отне за първи път лидерството на bTV, превръщайки се в най-гледания телевизионен канал. Тази позиция се затвърждава и през първия месец от старта на пролетния сезон. 

Нова привлича най-много зрители сред населението в активна възраст (18-49) и в най-гледаното телевизионно време – праймтайма, където медията събира близо 26% от зрителите в тази група. Втората в класацията телевизия отчита среден дял от около 25%. Първите епизоди на новите сезони на „Като две капки вода” и „Кошмари в кухнята”, както и на премиерните за българския ТВ ефир - „И аз го мога” и „Женени от пръв поглед” постигнаха по-високи резултати от тези на конкурентната медия в този период. През тези първи седмици те не само поддържат стабилно висок зрителски интерес, но някои от тях дори отчитат ръст в аудиторията си. 

 

Безспорният хит в пролетната програмна схема на Нова е третият сезон на най-обичаното шоу за звездни трансформации „Като две капки вода”. То привлича близо 40% от зрителите в активна възраст. Успехът на шоуто е изключително впечатляващ и онлайн, където за по-малко от месец то постига близо 1,5 млн. гледания само в онлайн платформите на Нова – VBOX7 и NovaPlay.

Сцената на „Като две капки вода” тази вечер ще бъде окупирана от новата версия на Джеймс Бонд – r&b явлението Криско. Поводът е образът на Джъстин Тимбърлейк и главната шпионска роля, която рапърът ще трябва да изиграе. Малко по-късно самият Криско ще види свой двойник на сцената в лицето на Ненчо Балабанов. Жана Бергендорф ще донесе слънце и добро настроение под звуците на реге тон с Боб Марли, а Маца ще представи едно от култовите парчета на Дони „Шапка на цветни петна”. Кралят на поп фолка АЗИС ще се превърне в поп идола на всички времена – Майкъл Джексън. В звездните превъплъщения няма да липсва и образът на Шер, който ще качи Филип Аврамов отново на високи токчета. Бутонът на късмета донесе на Нона легендарното сопрано Мария Калас, а на Джуджи – нежната половинка от дует „Каризма”. 

Успехът на Нова продължава да бъде успех и за цялата група на MTG в България (Нова, Диема, Диема Фемили, КиноНова и Нова Спорт) през първия месец от пролетния телевизионен сезон. Медийната група запазва позицията си на пазарен лидер с кумулативен дял от зрителската аудитория от 31% от зрителите в активна възраст (18-49). Втората в класацията медийна група отчита среден дял от 29.8%.