Белодробна инфекция, следствие от дългогодишното му обездвижване, е довела до фаталния край

Почина първородният син на Симеон Сакскобургготски - Кардам Търновски. Това съобщи опечаленият баща на личния си сайт. 

 

Кардам е издъхнал по обяд в мадридската болница „Санчинаро”. Князът беше в кома седем години след тежка катастрофа през 2008-ма. 

 

 

 

Според съобщението на Сакскобургготски Кардам е починал от белодробна инфекция следствие на обездвижване. До болничното му легло в последните му часове са били родителите му, братята му Кирил и Константин Асен, съпругата Мириам и други членове на семейството. 

 

Княз Кардам и съпругата му катастрофираха тежко на 15 август 2008 година в близост до Мадрид. Тогава колата им излита от пътя и се удря в дърво. И двамата бяха хоспитализирани, но Кардам получава тежка мозъчна травма и седем години остана в кома.

 

Кардам е Княз Търновски и Херцог Саксонски. Той е роден на 2 декември 1962 г. в Мадрид. Завършва Френския лицей в испанската столица, след което завършва философия и международна икономика в университета "Кларк" в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика, специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет "Пен" в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес в многонационалната агропромишлена компания "Фаунтинхед груп". Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, във Вирджиния, в Аржентина. Търговски директор е на телекомуникационна компания "Телефония мовилес интерконтинентал", генерален директор на проекти UMTS. 

 

През 1996 година Кардам се жени за Мириам де Унгрия и Лопес. От брака си имат двама синове – Борис и Белтран.

 

 

Видео: Архив Новините на Нова - 16.08.2008 г.