Броят на жертвите от разрушителното земетресение вече е над 7050 души

 

В Непал продължават да се борят с последиците от катастрофалното земетресение. Въпреки че в събота и неделя, осем дни след труса, бяха открити трима оцелели, надеждите за намиране на живи хора вече са нищожни.

 
Броят на жертвите от разрушителното земетресение вече е над 7050 души.

 

Ситуацията в Непал продължава да бъде бедствена. Хората тук нямат достъп до чиста вода, нямат достъп до храна, нито пък покрив над главите си. Милиони живеят буквално на улицата. Единственото, на което разчитат те са доброволците.

 

Най-сложна обаче не е ситуацията в столицата Катманду, а във всички села около нея, както и тези, които се намират високо в планината. Това се местата, които са били най-близо до епицентъра. Разрушенията там са огромни. В някои села буквално всички къщи са сринати. Има хиляди хора, които в момента няма къде да живеят и единственото, на което разчитат, е помощ от доброволци. Доброволците обаче не са толкова много, че да помогнат на всички хора в отдалечените планински села. Там спасителните екипи продължават да намират тела на загинали хора.

 

Спасителни отряди от различни държави вече са осигурили и екипи, които да обезпаразитяват съборените постройки, защото не се знае какво точно се намира под тях.

 

Още от специалните ни пратеници в Катманду очаквайте и в следващите емисии.