Преди дни репортерът на Нова спечели поредна награда заради репортажа си за джебчийките в Игнатиево

 

Преди броени дни репортерът на Нова телевизия Вероника Димитрова получи наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората“ в категорията „телевизия”  заради поредицата от репортажа, с който разкри как действат джебчийките от Игнатиево.  

Още по темата

 

„Това се знаеше от много години, но никой не се беше осмелил да го покаже по начина, по който го показах аз. Най-трудното беше да намеря джебчийка и да преценя каква версия да представя пред нея, за да измъкна цялата информация. Стана много трудно. Представих се за служители на мола, в който те могат да крадат спокойно и обясних, че отговарям за камерите. Лакомията за пари им изигра лоша шега”, заяви Вероника в студиото на „Комбина”.

 

Заради репортажа се стигна и до брутални заплахи към нея. Гневните думи дойдоха от председателя на политическата партия „Солидарност” и лидер на националното мешере Христо Младенов. Ден след излъчването на репортаж, в който Вероника разкри, че кандидат за общински съветник от листата на „Солидарност” е съпруг на една от джебчийките в Игнатиево, той се обърна към нея с думите: „За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре.

 

Има образувано дело, дали сме показания всички колеги от редакцията, които чуха заплахите, защото тогава включих телефона на високоговорител и чакаме да видим какво ще стане с делото”, обясни в „Комбина” Вероника.

 

Изплаших се след заплахите, защото знаех, че този човек не е случаен, има власт и ако реши да направи нещо, може да прати някого”, призна тя.