Снимка на автомобила обиколи социалните мрежи

 

Уволнение в МВнР. Главният секретар на ведомството Стоян Тодоров беше отстранен, след като стана ясно, че със служебната си кола е минал по "зелените релси" на трамваите в София.

 

Highslide JS
 

Социалните мрежи реагираха бурно на снимката с поредно нарушение. Този път обаче колата-нарушител се оказа по-особена - служебна, на Външното министерство. 


Въпреки забранителните знаци, инцидентът не е единственият. От Столична община ще искат нарушителят да възстанови щетите. От опит - около 1000 лева.

 

Заради този гаф МВнР се сдоби със "Златен скункс" от предаването "Господари на ефира". Говорителят на ведомството Бетина Жотева прие скункса от името на цялото министерство.

 

Цялата история гледайте в "Господари на ефира", а утре в „Здравей, България” - защо газим тревата и колко са глобените за това масово нарушение?

 

Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел уволнението на Стоян Тодоров.

 

"Разпоредих на Митов да издири кой е минал на „зелените релси” и незабавно да омете този крайно невъзпитан човек. Направили сме красота, зелена площ. По каква работа минава с колата по зелените площи. Разбирам да не бяхме направили Руски паметник, а той е направен прекрасно. Разбирам да има дупки от другата страна. Той фантастично направен. След като може да мине през зелените площи, каква работа има във външните работи?", коментира Бойко Борисов.