Той увери, че е знаел за инициативата на колегите си

 

Ден след като депутатите от ГЕРБ поискаха отстраняването на двама министри и хора във властта, свързани с ДСБ, от партията на Бойко Борисов направиха крачка назад.

Още по темата

 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че е знаел за вчерашната декларацията на колегите си и я подкрепя. Това обаче не означавало разнобой между депутатите от премиера. В същото време той не уточни дали Борисов е бил уведомен за становището на съпартийците си. 

 

По думите на Цветанов инициативата на депутатите е била с по-скоро символичен характер - да се каже истината и ДСБ да си ходят от властта. 

 

"Не може да имаш участие във властта и да казваш, че управлението не се справя. Ако правителството не се справя, ние можем да заключим, че може би тези хора саботират реформите в българското правителство", изтъкна той. 

 

"Прочетох много внимателно изявлението на премиера от Брюксел. Много категорично ме е защитил, за което му благодаря. Разбира се, че бих си подал оставката. Рано или късно ще ми се наложи да я подам, но точно в този момент - съмнявам се", категоричен бе министърът на отбраната Николай Ненчев. 

 

Предстои Борисов да се срещне с парламентарната група на ГЕРБ идния вторник. Тогава можем да очакваме и развитие по темата.

 

Депутатите от ГЕРБ продължават да настояват за среща с премиера Бойко Борисов, за да му се оплачат от ДСБ. Разговорът вероятно ще се проведе следващия вторник.

 

Припомнете си как започна раздорът във властта: