Кийт Ваз бил заснет на срещи с мъже, предлагащи сексуални услуги

Британски депутат напусна поста си на председател на парламентарната комисия по вътрешни работи, след като се оказа замесен в скандал с наркотици и жигола, съобщава БГНЕС.

По темата

Кийт Ваз от опозиционната Лейбъристка партия беше заснет как в един от своите апартаменти се среща с мъже, предлагащи сексуални услуги, и как им плаща за това.

В един от записаните разговори, отпечатан в „Дейли мирър", Ваз предлага да купи кокаин, макар да казва, че няма да го ползва той. Политикът напомня на мъж да донесе на срещата им афродизиак.

Историята, разказана с разтърсващи подробности, типични за британските таблоиди, предизвика полемика дали вестникът не се е намесил неправомерно в личния живот на Ваз.

Изданието изтъкна, че има право да се рови по-дълбоко в темата заради заемания от Ваз пост. Комисията, която той оглавяваше до момента, се занимава с имиграцията, политиката по отношение на наркотиците и хората, предлагащи секс услуги.

В изявление по повод оттеглянето си, Ваз казва, че онези, които настояват другите да се отчитат, лично трябва да носят отговорност.

59-годишният законотворец беше министър по европейските въпроси в правителството на Тони Блеър и е един от първите британски министри от азиатски произход. Роден е в индийско семейство в Йемен. Женен е и има две деца.