В четвъртък държавният глава ще разговаря с депутати от АБВ и "Атака"

Държавният глава Росен Плевнелиев проведе консултации и с парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ) - Народен съюз. На „Дондуков“ 2 президентът се срещна с народните представители Красимира Ковачка, Румен Йончев, Светлин Танчев и Росен Петров.

По темата

"Това Народно събрание има шанс да излъчи ново правителство само, ако има политическа воля за това, а ние не виждаме такава в момента", коментира след срещата Румен Йончев.

"Единствената възможност, която остава е за експертно или програмно управление, което да преведе страната в периода между двамата президенти. Ние бихме подкрепили такова правителство, но то е възможно само, когато има воля на всички политически сили в Народното събрание“, каза още той. 

По време на срещата държавният глава е изразил готовност да подкрепи всяка възможност за постигане на съгласие измежду политическите сили в настоящия парламент за съставяне на нов кабинет.

Плевнелиев е призовал промени в изборното законодателство да се предприемат само след добре обмислени и неприбързани действия, както и за широк обществен дебат и запазване на институционалния баланс в държавата. 

В утрешния ден предстои президентът Росен Плевнелиев да продължи конституционната процедура чрез консултации с парламентарните групи на АБВ и "Атака".