Сигналът ни беше изпратен в рубриката "Моята новина"

По неволя шофьор се превърна в регулировчик на сутрешния трафик в столицата. Заради авария в час пик едно от най-оживените кръстовища в София остана без светофари. 

СНИМКИ ОТ ЗАДРЪСТВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

За да облекчи задръстването, доброволец се зае с организацията на движението на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Константин Величков".

Спрелите светофари пораждат истински хаос. Стотици автомобили и десетки автобуси на градския транспорт се оказват блокирани. Сред закъсалите шофьори е и Стелиян Нешев.

„Изведнъж едно момче пусна аварийки, излезе от колата и започна в дъжда да регулира движението. Очаквах, че ще почнат да го псуват, но никой не му свиреше”, разказва Стелиян.

Така тапата се отпушва за минути. Снимки и клипчета от необичайната случка бързо обиколиха социалните мрежи. Масово потребителите поздравяваха непознатото момче. Някои дори предложиха на полицията да му плати. От КАТ обаче са категорични - има нарушение на закона.

Около обяд светофарите отново заработиха нормално. Оказа се, че аварията е засегнала цели 10 ключови квартала в София. Причината е дъждът, обясниха от общината.

От пътната полиция припомниха, че при проблем със светлинната сигнализация шофьорите трябва да гледат знаците и маркировката. Няма обаче правило граждани да стават регулировчици, защото ги чака глоба от 20 лева. 

Репортер: Ивомира Пехливанова

Изпращайте ни и вашите сигнали в рубриката „Моята новина”.