Според лекарите е чудо, че е между живите

Нови детайли за мистериозното изчезване на 20-годишно момче от Смилян. Ивелин, който оцеля по чудо, след десет дни в неизвестност, остава в болница.

По темата

Младият мъж беше намерен до овчарника в смолянското село Пещера в безпомощно състояние. Открива го Васил Вълчев, който в този момент идвал от съседното село.

Открих го изнемощял, с вдигната качулка. Беше легнал край пътя. Беше бос. Попитах го дали е добре и той ме погледа и каза, че е добре. Така разбрах,че е в съзнание и разбира какво го питам”, разказа Васил Вълчев.

Той занесъл момчето в овчарника и звъннал на 112. Работниците дали на Ивелин  филия хляб и вода.

 „Питах го дали си спомня нещо, но той каза, че не знае какво е правил и къде е ходил. Една седмица, бос е ходил, без обувките, а в планината има мечки”, обясни овчарят Ангел Варадилов, който е разговарял с Ивелин малко след откриването му. На баща си Ивелин обяснил, че е тръгнал на разходка и се изгубил.

Той още не е дал показания в полицията. Според лекарите е чудо, че е между живите. Ивелин е постъпил в болницата с измръзване на цялото тяло и обезводнен. Предстои му дълго лечение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.