Вижте как трябва да се държим на публични места

Какво да правим, ако искаме да направим добро първо впечатление? „Business Insider” публикува 7 съвета как да се държим на публични места.

1. Създайте огледален образ на човека, с когото разговаряте

Идеята на техниката „огледален образ” е да копирате позицията на тялото на човека, с когото разговаряте. Това определено е успешен трик, ако искате да направите добро първо впечатление. Невинаги е лесно, но определено показва възхищение и съгласие, коментира специалистът „Човешки ресурси” в CareerBuilder Розмари Хофнър.

2. Ходете уверено, с цел и изпълнени с енергия

Ако не сте свикнали да ходите изправени, с увереност и самочувствие, може да е трудно да промените походката си, но ако все пак предприемете някакви стъпки това да се случи, бъдете сигурни, че и отношението на хората към вас ще се промени.

3.Гледайте хората в очите, когато разговаряте с тях

Ако ви е трудно винаги да гледате хората в очите, когато разговаряте с тях, може да си представяте че „вашите очите са залепени за човека, с когото разговаряте с лепкав, топъл карамел”, съветва комуникационният експерт Леил Лоундес.

4. Дръжте ръцете си на видимо място

Много е важно да държите ръцете си на видимо място, да не ги криете в джобовете си и зад гърба си и доколкото е възможно избягвайте позиции, в които изглеждате отбранително, дори и така да се чувствате.

5 Седете изправени

Експертите съветват да седим изправени, „сякаш има струна, която свързва главата ни с тавана”. Седенето изправени говори за интелигентност, увереност и ви представя като човек, на когото може да се има доверие.

6  Поработете над вашето ръкостискане

Експерти коментират, че едно слабо ръкостискане на подсъзнателно ниво говори за слаб човек, но в никакъв случай не трябва силно да се стиска ръката на другия човек.

7. Движете се по-бавно и спокойно

Когато сме нервни, ние понякога започваме да правим всичко по-бързо и дори да говорим и да се движим по-бързо. Това обаче не винаги прави добро впечатление. Затова експертите съветват, когато сме притеснени, да си поемем дълбоко дъх и да внимаваме  за скоростта, с която говорим и с която се движим.

Редактор: Мариана Конова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.