Гледайте трилъра “Без/смъртен” тази вечер от 22.20 ч.

Носителят на “Оскар” Бен Кингсли и холивудската звезда Райън Рейнолдс откриват страничните ефекти на безсмъртието във фантастичния трилър “Без/смъртен” тази вечер от 22.20 ч. по NOVA. Лентата е дело на известния с увлечението си по митични и фантастични сюжети режисьор Тарсем Сингх. Сред неговите творби са  “Войната на боговете” и номинираните за “Оскар” приключенско фентъзи “Огледалце, огледалце” и смразяващия трилър “Клетката”. “Без/смъртен”  не прави изключение от тази поредица и отново доказва, че изключително красивият и ефектен визуален стил са запазена марка на Сингх. Но красивата визия и ефекти във филмите му не са самоцел.

За разлика от повечето холивудски режисьори, Тарсем Сингх отделя специално внимание на историята. Доказателство е фактът, че той постоянно търси сюжети извън матрицата на мейнстриймното кино. Сингх е популярен в България с факта, че е първият чужд режисьор, направил успешен римейк на български филм. Творбата му “Падането”, която беше отличена на Берлинале, е нова версия на популярната българска лента “Йо-хо-хо” по сценарий на Валери Петров. 

В “Без/смъртен” Тарсем Сингх отново дава нов поглед към изключително популярна тема – човешкото желание за безсмъртие. Впечатление прави и внимателно подбраният актьорски състав, в който блестят имената на звездите Бен Кингсли и Райън Рейнолдс, чиято игра със сигурност ще допринесе за успеха на историята. Кингсли влиза в ролята на милиардера индустриалец Деймиън Хейл, който умира от рак, но получава предложение да се подложи на иновативна терапия, за да спаси живота си. Хейл се подлага на радикалната медицинска процедура, която прехвърля съзнанието му в тялото на здрав млад мъж (Райън Рейнолдс). Но не всичко е каквото изглежда, когато Деймиън Хейл скоро започва да разкрива мистерията около произхода на тялото и организацията, която би убила само за да защити своята кауза…

Какви са страничните ефекти на безсмъртието, гледайте във фантастичния трилър “Без/смъртен” тази вечер от 22.20 ч. по NOVA.