Причината е словесната война между Доналд Тръмп и Северна Корея

Ако за повече от нас е лошо, когато загубим дори една банкнота, някои хора губят милиарди долари за дни. Точно това наблюдаваме, след като американският президент Доналд Тръмп продължи словесната си война със Северна Корея, заплашвайки от конфликти, поради което Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг се разделиха с милиарди.

Тримата съобщиха за спаднали индекси, след като инвеститори продадоха акции и се насочиха към по-сигурни убежища като златото, пише БГНЕС.

Тръмп: Ким Чен Ун истински ще съжалява, ако удари остров Гуам

Собственикът на „Амазон“ Джеф Безос, който наскоро стана най-богатият човек в света, претърпя най-големите загуби – цели 2 млрд. долара само за дни. Създателят на Facebook Марк Зукърбърг е вторият най-голям губещ с 1,6 млрд. долара. Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс загуби по-малко от 1 млрд. долара.

МЕРКЕЛ: Няма военно решение на спора между САЩ и Северна Корея

Общо около 30 млрд. долара бяха изгубени от американските технологични компании през последната седмица.

Ще има ли война между САЩ и Северна Корея?

Във вторник Тръмп заяви пред репортери, че Северна Корея не трябва повече да отправя заплахи към САЩ. Той обеща да се отговори на атаките с "огън и жупел, каквито светът никога не е виждал".

Нова закана от Пхенян

По-късно севернокорейската агенция KCNA съобщи, че армията разработва план за изпреварващ ракетен удар по американски военни съоръжения в Гуам, включително военновъздушната база Андерсън, където са разположени стратегическите бомбардировачи B-52.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.