В деня на Съединението “Разделените“ проследява три човешки истории извън границите на България

“Разделени” – това е състоянието, което обединява героите в специалната документална продукция на Новините на NOVA, която ще бъде излъчена на 6 септември. Всички те живеят извън България - в Тараклия, Лондон и Мюнхен, а причините за раздялата им с дома са различни – икономически, политически и социални. Въпреки че не се познават, между тях има много общо - всички те искат да се върнат в България, но не знаят кога и дали ще успеят да го направят.

Изборът на дата за този специален документален проект не е случаен. В Деня на Съединението авторите на Новините на NOVA Мария Милкова, Николай Барулов и Марина Цекова,  дават думата на другата България: тази, която няма да може да празнува у дома и тази, която живее извън собствените си граници. Не е случаен и изборът на герои. Те са на различна възраст и идват от различни социални прослойки – сред тях има градинар, режисьор и олимпийски шампион. Независимо от миналото им, за всички тях невъзможната мисъл да се разделят с България се е превърнала в единственото възможно решение.

С документалната продукция “Разделените” екипът на Новините на NOVA препотвърждава ангажимента си да представя на зрителите качествена документална публицистика. След като през изминалия телевизионен сезон “Темата на NOVA” се наложи като водещ документален формат в ефира, през следващия сезон екипът на предаването си поставя още по-високи цели с нови актуални теми и разследвания.

Гледайте историите на “Разделените” – 6 септември, сряда, от 18.00 ч. по NOVA.