Светослав Стойков e пострадал сериозно

В затвора пребиха българина, изритал жена в берлинското метро, предаде германското издание Bild.

Светослав Стойков е бил нападнат от другите затворници. Това се е случило, докато излежаващите присъди са отивали към работните си места или до други сектори на затвора "Хайдеринг". Става дума за времеви отрязък от около 10 минути.

Нападателят от берлинското метро – за постоянно в ареста

Интересното е, че 26-годишният мъж е бил прехвърлен от затвора "Тегел", тъй като там не можели да гарантират сигурността му, посочва германският вестник. 

Стойков беше осъден на 2 години и 11 месеца затвор за причиняване на тежка телесна повреда. Той бутна млада жена по стълбите на метрото в германската столица. Нападението се случи през октомври 2016 година и заснето от охранителните камери в метростанцията.

СНИМКИ НА СВЕТОСЛАВ СТОЙКОВ ВИЖТЕ ТУК

През декември видеото беше разпространено от полицията с молба за съдействие за разкриване на нападателя. На кадрите се вижда как жената слиза по стълби на метростанцията, когато е настигната от група мъже. Единият от тях я рита в гърба и тя пада по стълбите. А нападателят и тримата му приятели просто си тръгват от мястото. Видеото предизвика широко обществено възмущение.

Стойков призна вината си пред съда и каза, че е действал под влияние на алкохол и дрога и се извинява на жертвата. Българинът пледираше, че има умствени проблеми. Адвокатите му казаха, че след удар в главата преди години, коефициентът му на интелигентност е паднал под 70, което се счита за гранична стойност. Травмата довела и до резки промени в настроението.

Обвиняемият каза, че не си спомнял конкретно извършването на престъплението, но разбрал какво е сторил по-късно, когато видеото от камерата за наблюдение било публично разпространено. Това негово признание бе прочетено пред берлинския областен съд от един от неговите адвокати. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.