Особено интензивно е движението по магистралите

Засилен трафик в последния от почивните дни за Коледа. Полицията очакваше над 100 000 автомобила да тръгнат на път към големите градове. Засилени бяха проверките по всички основни пътища у нас.

Верижна катастрофа затвори за часове магистрала „Хемус” (ВИДЕО)

Трафик имаше, интензивен през целия ден основно по магистралите „Струма”, „Тракия”, „Хемус” и главен път София-Кулата, но до задръствания не се стигна. Причината е, че най-вероятно по-голяма част от хората са слели празниците.

Тапи няма и вечерта в столицата. Полицейски патрули регулират движението на всички входове на София, за да не се получават задръствания в последния почивен ден от коледните празници.

Освен полиция, за да пътуваме безаварийно трябва да спазваме правилата.

„През последните пет дни на територията на София имаме 10 пътно-трансортни произшествия, като мога да отбележа, че на 25-и, Коледа, нямаше нито едно произшествие”, заяви Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция” - София.

Хванати са обаче 20 пияни шофьори и 2-ма дрогирани

„Тежките пътно-транспортни произшествия са вследствие на невнимание от страна на водачите - едната част карат пияни, други се разсейват, не спазва дистанция, удря няколко автомобила”, коментира Тенчо Тенев.

Забранено е движението на камиони с тегло над 12 тона. По аутобаните и първокласните пътища до 20.00 ч.

По натоварената пътна артерия в района на Владая са отворени две ленти за движение в посока София.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.