Драмата се разиграла в Ихтиман

Двама мъже са в ареста за нападение над полицаи. Драмата се разиграла в Ихтиман във вторник привечер. 

Полицай в комоцио след побой

Около 17.25 часа на 6 февруари автопатрул от Ихтиман се опитал да спре кола, която криволичила по пътното платно на улица в града. Водачът демонстративно увеличил скоростта и продължил в посока кв. „Изток“. 

Хулигани нападнаха полицаи в Златарица (ВИДЕО)

Започнала гонка. Когато полицаите го настигнали, той не просто не спрял, но и блъснал с колата си патрулката. След това шофьорът, който се казва Мюлер Дунавски се опитал да се скрие в ромската махала. 

След включването на допълнителни екипи на полицията, колата била открита пред частен адрес в града. Жители на квартала обаче обградили полицаите и нанесли наранявания по лицата на двама от тях, а това дало възможност на 23-годишния водач да избяга и да се укрие. 

„За съжаление, се струпва група от около 60 души, които оказват яростна съпротива. Двама от моите служители са пострадали – униформите им са скъсани и са получили удари в лицето и тялото. Останалата част от Районното управление в Ихтиман отидохме на място и туширахме напрежението”, разказа пред NOVA главен инспектор Лъчезар Колев, началник на Районното управление в Ихтиман.

„Те лъжат, че мъжът ми му е скъсал пагона, че го е бил, това не е вярно, имаме много свидетели, много комшии имаше”, коментира жена, станала свидетел на случилото се.  Двамата задържани остават в ареста, по случая е образувано досъдебно производство.

Главните действащи лица при сблъсъците са Мюлер и баща му Васил. Пострадала е и майка му. Твърди, че е бита от полицаите. Предстои прокуратурата да реши дали да поиска най-тежката мярка „задържане под стража”за бащата и сина.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.